AVIOEHTOSOPIMUS

350€

  • Alkukeskustelu avio-oikeuden merkityksestä puolisoiden taloudellisiin suhteisiin
  • Avioehtosopimuksen laatiminen
  • Avioehtosopimuksen rekisteröinti maistraattiin
  • Todistajat ja allekirjoitustilaisuus toimistollamme kuuluvat hintaan

Avioehtosopimuksella aviopuolisot voivat sopia siitä, mikä on heidän avio-oikeutensa laajuus. Avioehtosopimuksella voidaan sulkea avio-oikeuden alaisuudesta pois koko omaisuus tai vain tietty osa siitä. Myös tulevaisuudessa saatavan omaisuuden, testamentilla tai perintönä saatavan omaisuuden ja lahjoitukset voi sulkea pois avio-oikeuden alaisesta omaisuudesta.

Laadittu avioehtosopimus on voimassa lähtökohtaisesti aina, eli kun avioliitto päättyy kuolemaan tai kun avioliitto päättyy eroon. Avioehtosopimuksen voi kuitenkin määrätä olevan voimassa esimerkiksi vain avioliiton päättyessä eroon, mikä onkin tyypillistä avioehtosopimuksille.

Avioehtosopimuksella on helppo varmistaa esimerkiksi suvussa sukupolvelta toiselle kulkevan omaisuuden pysyminen suvussa tai toisen puolison oman yrityksen omistuspohjan yhtenäisyys. Avioehtosopimus voi olla hyödyllinen myös erotilanteissa, sillä se on monesti yksinkertaisempi ratkaisu kuin osituksen ja ositussopimuksen tekeminen.

Avioehtosopimuksen voi tehdä ennen avioliittoa tai avioliiton aikana, mutta ei enää sen jälkeen, kun avioliitto on päättynyt tai avioero on laitettu vireille. Avioehtosopimus on tehtävä kirjallisena. Avioehtosopimus lähetetään Digi- ja väestötietovirastoon rekisteröitäväksi, ja se tulee voimaan, kun Digi- ja väestötietovirasto ilmoittaa sen olevan rekisteröity. Erotilanteessa on siis odotettava Digi- ja väestötietoviraston ilmoitusta rekisteröimisestä, ennen kuin avioerohakemuksen laittaa vireille.

Avioehtosopimus, hinta 350€
Tilaa tuote
JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ